introductie

Aangepaste LHV Huisartsendag is een soort tv-programma

Anderhalf jaar werkte het team van de LHV aan de eerste LHV Huisartsendag, de opvolger van de Huisartsbeurs, maar toen moest vanwege corona het roer helemaal om. Het is een gecomprimeerd online-evenement geworden. “Ik beschouw dit als een investering in de toekomst”, vertelt projectleider Monique Roedoe.

In de Amsterdamse Kromhouthal, een voormalige fabriek, staan op verschillende plekken camera’s opgesteld en lopen medewerkers en moderatoren rond. De LHV Huisartsendag staat op het punt van beginnen. De stemming is goed. Iedereen is er klaar voor. “Het lijkt wel een soort tv-programma”, zegt Roedoe. “Ik vind het echt top dat honderden huisartsen op deze zonnige zaterdagmiddag zijn ingelogd en dat we ze op deze manier kunnen bereiken.”

Veel behoefte  
Eigenlijk zou de LHV Huisartsendag op 18 april plaatsvinden in het World Forum in Den Haag, maar door de coronamaatregelen werd de dag verplaatst naar 19 september en werd er, uiteindelijk, een online versie van gemaakt. Het programma is gecomprimeerd en de sessies zijn iets korter om het voor de deelnemers behapbaar te maken. Via een speciale app kunnen huisartsen interactief meedoen. Zo hebben ze de mogelijkheid om vragen te stellen aan de sprekers.   
“We wilden dit jaar niet overslaan”, zegt Roedoe. “We merken dat er onder huisartsen veel behoefte is aan een dag als deze. We willen ze nieuwe inzichten, inspiratie en praktische handvatten geven die hen helpen bij het uitoefenen van hun vak. Alle ingrediënten uit het oorspronkelijke programma zitten erin.”

Leren hier veel van
In een paar maanden heeft het team van de LHV het online-evenement in elkaar gezet. “We moesten het wiel opnieuw uitvinden, maar we leren hier ontzettend veel van. Het is ook mooi dat alle sprekers de omslag hebben kunnen maken en nu voor de camera staan. Deze ervaring kunnen we gebruiken voor andere vormen van ondersteuning die we aanbieden. We zullen vaker hybride programma’s gaan maken, verwacht ik. Ik beschouw dit als een investering in de toekomst.”

De volgende LHV Huisartsendag vindt volgend jaar in oktober plaats. Hopelijk kan dat weer een fysieke aangelegenheid zijn.

Voeg toe aan selectie