Terug- en vooruitblik

Ella Kalsbeek: ‘Stel die vragen, daar zijn we voor’

Ter afsluiting van de LHV Huisartsendag spreekt dagvoorzitter Jesper Rijpma kort met de voorzitter van de LHV, Ella Kalsbeek.

Wat heb je ervaren tijdens deze Huisartsendag?
Kalsbeek: “Dat we samen bezig zijn voor de huisartsenzorg. Iedereen werkt heel goed mee en dan in het speciaal de mensen die deze dag hebben mogelijk gemaakt. Ze hebben een geweldige inspanning geleverd. Er werd echt verbinding gezocht. Dat gaf me een goed gevoel.”

Met welke thema’s van vandaag gaat de LHV de komende tijd aan de slag?
“Met eigenlijk alle thema’s die vandaag voorbij kwamen, zijn we bezig en zullen we verder gaan. Door corona is er bij huisartsen het een en ander stil te komen liggen, zo hoorde ik weer bij een workshop over innovatie. Daar zit denk ik de uitdaging: dat als corona voorbij is, het weer opgepakt wordt.”

Blijft Corona een aandachtspunt?
“Jazeker. We bespreken het elke dag bij de LHV en schakelen voortdurend met partijen als VWS en het RIVM. De besmettingen nemen weer toe en dus moeten we klaar staan. De reguliere zorg loopt door, maar ook de zorg voor corona zal aandacht vergen. Tegen huisartsen zou ik willen zeggen: loop niet in je eentje rond met vragen. De LHV kan je helpen. Wij kunnen kijken welke partij je kan ondersteunen. Stel die vragen, daar zijn we voor. Het is een groot thema, het gaat veel energie kosten, maar daar zijn we voor.”

Via de evenementapp kwamen nog veel reacties en bedankjes binnen vanuit kijkers thuis. Met ruim 520 deelnemers die op een zonnige zaterdagmiddag vanachter hun computer hebben meegedaan, kijkt de LHV tevreden terug op haar eerste online evenement van deze schaal. Gezien de omstandigheden is er het beste van gemaakt, zo melden ook de deelnemende huisartsen, en het smaakt ook wel naar meer. Zoals een van de deelnemers het mooi samenvat: “Heerlijk om het lekkere weer te combineren met een leuke nascholing. Klein voordeeltje van deze gekke tijd. Dank!”

Voeg toe aan selectie